top of page

OBSERVACIONS

 

"Ictineu I. El somni de Monturiol" és un espectacle itinerant de gran format i de disseny a mida a partir d’una cel.lula bàsica formada per l’Ictineu I, en Narcís Monturiol i els seu ajudants, en Ferrocolat i els ciclistes Estribord i Babord. Aquests elements són el marc d’inspiració de l’espectacle.

 

El disseny artístic i pressupostari dependrà, en cada cas, de les característiques de la proposta. Aquesta s’adaptarà i enriquirà amb el fons de recursos artístics acumulats pels anys de trajectòria de la companyia i també amb d’altres de nous que s’elaborin a partir de les necessitats concretes dels diferents encàrrecs d’actuació. 
 

El primer viatge de l’Ictineu I tingué lloc el setembre de 1859 al port de Barcelona. Davant de molt de públic va aconseguir navegar completament submergit durant dues hores i vint minuts. L’interès que va suscitar aquest fet entre la societat civil catalana, va permetre a Monturiol obtenir aportacions econòmiques i recollir el capital necessari per a constituir l’empresa “La Navegación Submarina” i poder anys després construir l’Ictineu II…

Cent-cinquanta anys més tard, el 23 i 24 de setembre de 2009,  Xarop de Canya vam iniciar també al port de Barcelona els primers viatges del nostre Ictineu I dins de la programació de  les Festes de la Mercè‘09.

 

També volem aprofitar l’ocasió per a agrair a la Coordinadora de Geganters de Barcelona i a l’Institut de Cultura de Barcelona l’oportunitat, la confiança i el suport necessari per a dur aquest projecte a bon port i al Museu Marítim per la seva acollida i ajuda inicial.

FITXA TÈCNICA

GÈNERE: Espectacle itinerant 

ESPAI ESCÈNIC: Exterior


DURADA: 90 minuts

COMPONENTS: 4 personatges: Monturiol, Ferrocolat, Estribord i Babord. La resta a determinar segons el disseny 

INSTRUMENTACIÓ: Dolçaina, gralla, saxo, trombons, tuba, caixa, djembé i bombo

VESTUARIS: Pilar Egea, Mercè Paloma i Xarop de Canya

VEHICLE: Ictineu I (construcció: Ramón de los Heros, Helder Gálvez i David Moreno)

ATREZZOS: Ramón de los Heros i Xarop de Canya

CONDICIONS TÈCNIQUES

VESTIDOR:


• Espai prou ampli i net que resti tancat o vigilat durant l’actuació.
• Serveis i aigua corrent.
• Cadires o similars per deixar la roba.

REQUERIMENTS:


• A determinar segons el disseny

bottom of page