top of page

QUI SOM

 

Xarop de Canya és una companyia de música i animació que neix a la tardor de l’any 1987.

 

En un principi, la formació, exclusivament musical, tenia en el carrer el seu espai natural d’actuació, on generalment es movia entre cercaviles i trobades de gegants. Malgrat aquesta senzillesa, la peculiaritat sonora del grup combinada amb la utilització d’un vestuari original i la recerca constant de la complicitat del públic, van fer que Xarop de Canya forgés un estil propi i reconegut en l’àmbit de l’animació de carrer.

 

Les nostres inquietuds per oferir quelcom més van potenciar el creixement del grup, i aquella primera petita formació musical es va anar enriquint amb altres músics i, alhora, va obrir la porta a tot un cos d’animació amb personatges extrets del context de la tradició festiva catalana i mediterrània. Tot això va permetre oferir una diversificació de l’oferta d’espectacles: concerts, balls, espectacles visuals de gran format, animació infantil, teatre, espectacles medievals, pregons de festa major...

 

D’aquesta manera Xarop de Canya ha pogut participar en moltes de les manifestacions culturals i tradicionals del nostre país: festes majors, sants de barri, festivals, mercats medievals, correfocs, pregons, convencions, trobades de gegants, de bastoners, d’esbarts dansaires, audicions escolars, animacions comercials, fires de música i teatre, festes privades, casaments, fires infantils, seguicis... Però, per altra banda, no només ha ofert el seu potencial a Catalunya sinó que també ha format part de la programació festiva d’altres indrets: País Valencià, Ses Illes, Castella, Astúries, Aragó, Galícia, País Basc, Anglaterra, Alemanya, França, Còrsega, Itàlia, Xile, Colòmbia i Portugal.

 

Actualment la companyia aplega un gran nombre d’artistes provinents de camps molt variats de les arts escèniques: músics, actors, malabaristes, diables, xanquers, dansaires, animadors... i un cos tècnic amb experiència: dissenyadors de vestuari, tècnics de so i llum, regidors, pirotècnics, productors... Aquests són els ingredients d’aquest beuratge refrescant, engrescador, original, tonificant i, fins i tot, afrodisíac que es diu Xarop de Canya.

 

No deixeu de tastar-lo!!

bottom of page